A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Altanus (fehér)

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Altanus (fehér) 2006

Véleményünk szerint

A citromsárga bor illata tömény, benne mineralitás, széna, citrusok, füst, vanília. Tüzes, mégis simulékony, vastag bor, ízében azzal a tömény ásványossággal, mint amelyet már korábban a pohárba szagolva is tapasztaltunk. Hosszú utóíze kellemes emlékeket hagy az ínyünkön. Gombával töltött borjúszeletet vagy spárgás quichet adnánk mellé. Mélysége van, történelmi hangulata miatt kortárs szerzőket nem ajánlunk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-09

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    8000
  • Ár

    2600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% chardonnay
    16% szürkebarát, sauvignon blanc, királyleányka

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

50%-ban fahordóban, 50%-ban pedig tartályban érlelt

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Pincészetnél, CBA

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!