A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
András Bora

Gál Lajos Pincészete András Bora 2003

Véleményünk szerint

És még mondják, hogy a 2003-as borok hamar meghalnak. Kérdés, hogy mi számít hamarnak, mert ez az egri házasítás még igencsak felszálló ágban van, gyönyörű, az elöregedés bármilyen jele nélkül. Hiszen mind illatban mind ízben még telis-tele van gyümölcsaromákkal, amelyeket szépen egészítenek ki a fűszeres jegyek, valamint az általában hosszabb palackérleléssel kialakuló földes-gombás-animális elemek. Nagy bor, olyan mint a Boldog Herceg Oscar Wilde meséjéből, akiről elsőre azt hisszük hogy túl sznob, de hamar kiderül, hogy csupaszív. Nagyvadhoz szürcsölnénk, de nem rossz magában sem.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-11-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    2600
  • Ár

    4500
  • Fajtaösszetétel

    34% merlot
    33% cabernet sauvignon
    33% kékfrankos

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pincészetünk legjobb vörös házasításait – mivel Bikavérem nem lehet – gyermekeimről nevezem el. 2003-ban András volt a soros. „Bíbor színű, erdei szedret és vad gyümölcsöket idéző, visszafogott illat. Kóstolva a bort gyönyörű egri savakat, érett tannint kapunk, melyek az alkohollal jó egyensúlyt adnak. A borból hűvös elegancia, tisztaság árad, ugyanakkor struktúrájában kedves melegséget nyújt. Hosszasan tartó gyümölcsösségét árnyalatnyi fahéj fűszerezi. Méltó utóda a közkedveltté vált korábbi András Borának.” Borkalauz 2006.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Pinceidő

Minimum nyolc év

Hol vásárolható meg

Budai Borvár. Borárium - Aréna Plaza, Parlament Vinotéka, Radovin

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!