A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling (kései szüret)

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling (kései szüret) 2007

Véleményünk szerint

Hogy a bor késői szüretelésű, már a színéből is látszik. Érettségre utalnak aszalt, mazsolás illatai, amelybe egy kis ánizs, olajos magvak és gyógynövények is kerülnek. Az édes hangulatú illatnak megfelelő a fekete teafűvel kiegészülő íz is. Édes bor, amely azért érdekes, mert nem csak a gyümölcsös jegyekről szól. Hosszú utóíz. Kékpenészes sajtkrémmel megkent baguette karikákat vagy nem túl édes töltelékű palacsintát adnánk mellé.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-11-27

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    14000
  • Ár

    1490 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor alapanyaga a Varga család Ábrahámhegyi és Badacsonyörsi meredek Balatonra néző tábláiból származik. Feldolgozás után a területről származó legszebb kései szüretelésű tételeinkből egy szelekciót, házasítást készítettünk. Arany szín, hársmézre, törökmézre, pörkölt mandulára emlékeztető illat, nagy test jelenik meg a terroir és fajtajelleg mellett. A kései szüret minden jellemzője jól felismerhető e hosszú ízérzetű boron. Illatok és ízek rendkívüli egyensúlyban vannak ebben a borban.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Cora, Metro

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!