A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aszú 5 Puttonyos

Aszú 5 Puttonyos, 2006

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt.

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  10000 ft
 • Fajtaösszetétel

  60% hárslevelű
  30% furmint
  10% sárgamuskotály
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású arany. Illata intenzív, benne méz, kajszilekvár, sárga virágok. A kortyban sok gyümölcs, főleg barack, mellette méz, a korty végén kis citrusosság - ez lendületessé teszi a lecsengést. A textúra vajas, krémes, a bor kitölti a szájat. Szép hordóhasználat, visszafogottan, vaníliás tónusok képében jelenik meg. Aszú light - belépő kategóriájú aszú, jól iható. Egyensúlya a cukor felé billen (cukortartalom 178 g/l, savtartalom (g/l):10,8 g/l), gyógycukorkás.

A kóstolás dátuma: 2016-04-05

A pincészet borbemutatása

Aranyszínű, fiatal aszú rendkívül kifinomult belső világgal. Illatában citrusok és mezei virágok, ízében emellett az aszalt gyümölcsök és a pemetefű aromáival, amelyek mellett diszkréten megjelennek a hordós érlelés vajas, pörkölt mandulás jegyei. A Tokaji borokra jellemző mineralitás mellett némi sós ízt is érezhetünk. A bor a szép savaknak köszönhetően rend¬kívül jól iható. Komoly érlelési potenciál rejlik benne, elegáns, nagy bort ígér. “Neil Martin”

Érlelési információk

50% másodtöltésű, 50% ötöd-, hatodtöltésű Szerednyei hordóban érlelődött 2012 nyaráig. Palackozva: 2012.11.

Pinceidő

2055

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt. bemutatása

Boraink a rendkívüli adottságokkal rendelkező 60 ha-os Pajzos és 20 ha-os Megyer dűlőből származnak. A déli fekvésű, átlagosan 200 m magasságban található dűlő évtizedek óta nagy gondossággal neveli a Tokaji Borvidék jellemző szőlőfajtáit: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. A kiváló minőségű szőlő, az aszúsodás folyamatának jelenléte és a borvidék iránti mély elhivatottságnak a találkozásából születnek borkülönlegességeink, mint a késői szüretelésű és az édes nemes Tokaji borkülönlegességek. Pincészetünkhöz tartozik a XVI. században épült, 900 hordós Rákóczi pince, mely Hegyalja legnagyobb és egyik legszebb pincéje.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!