A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Óvörös

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Óvörös 2009

Véleményünk szerint

Színe rubin, erősen téglás. Illatában is megjelenik már a kor, a lekváros, főtt jegyek. Ezzel együtt gazdag, lekváros, főtt vegetális. Kevés hordófűszer, bors is érezhető az illatában, a pinot noir jegyei még felfedezhetők. A korty is kevésbé gyümölcsös már, de kivehetők még a lekváros piros és fekete bogyós gyümölcsök, meggy, és kis fűszeresség, bors. A korty közepén szép savak és tanninok, de kezd már kibillenni egyensúlyából.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    13,5 %
  • Palackmennyiség

    8600
  • Ár

    2100 ft
  • Fajtaösszetétel

    40% pinot noir
    25% merlot
    25% cabernet sauvignon
    10% kék bakator

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Szeremley Birtok különlegességeként telepített bakator, cabernet sauvignon és pinot noir házasításával újjászületett a badacsonyi vörösbor régi hagyománya. Kisfahordós érlelése a vulkanikus talajra jellemző mineralitással párosul. Erdei szamócát és áfonyát idéző ízvilága édesen kerek tanninokkal kiegészülve teszi igazán kedvessé. Kedvencei a vörös húsok, a magyar és a mediterrán konyhák ételei.

Érlelési információk

Kis tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2013.08.

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!