A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bogyólé

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Bogyólé 2009

Véleményünk szerint

Eléd szalad és megölel. Korához képest eszes csikó, illatában a cseresznye, a szilva és a meggy mellett fahéjas aromák érezhetőek, de ahogy telik az idő, egyre inkább az édeskés gyümölcsvonal nyer teret. Ízben párhuzamosan halad az illattal, a képet egy kellemes savtartalom teszi még stílusosabbá. Kedves bor, amely megvidámít, anélkül, hogy különösebb hatással lenne rád, inkább csak azt veszed észre, ahogy egymás után kiürülnek a palackok. Libavacsorát kíván, vöröskáposztával.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    Zweigelt és Portugieser

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indult a speciális erjedés, amely kb. a 4-5 napig tartott. Az alkoholos erjedés a préselést követően fejeződött be. A friss bort gyors derí

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!