A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bogyólé

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Bogyólé 2013

Véleményünk szerint

Meggy, áfonya, cseresznye és más bogyós gyümölcsök tombolnak a bor illatában. A korty könnyed: műfajához híven perdül egyet a nyelven, majd eltűnik, újra kóstolásra buzdítva fogyasztóját. Szerkezetét a közepes savak teszik ilyen dinamikussá, a tanninok mennyisége csekély, az alkohol illően alacsony. Az aromatika az illathoz képest egy fokkal visszafogottabb, de karakterében itt is a gyümölcsösség a meghatározó.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-12

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    85% zweigelt
    15% portugieser

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Vylyan Pincészet újbora a franciaországi Beaujolais Nouveau borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a "Bogyólé" elnevezés is. A friss, élénk, vidám, könnyed, lendületes Bogyólénk igazi újboros karakter, üde gyümölcsös illatokat, zamatokat hoz, tuttifruttis, puncsos, banános lecsengéssel. Egyszerűen itatja magát, és jókedvre derít.

Érlelési információk

A frissen szedett, egész, sértetlen fürtöket szén-dioxid-köpeny alá helyezték, a hőmérsékletet végig 22-29 fok között tartották. A fürtökben, az oxigéntől teljesen elzárva, a bogyókon belül indult a speciális erjedés, amely 7 napig tartott. Az alkoholos erjedés a préselést követően fejeződött be, majd az almasav bontása is hamar végbement. A friss bort gyors derítés és hideg kezelés után palackozták.

Hol vásárolható meg

A teljes lista elérhető a pincészet honlapján.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!