A pincészet borbemutatása
A legnagyobb szakmai kihívás, ebben a kategóriában dozázs nélkül harmonikus pezsgőt készíteni. Első sorban a nagyon száraz borok kedvelőinek javasoljuk a brut natur kiválasztását. A kóstolás során az ízek és illatok úgy jelennek meg ahogy megszülettek. A gerincet adó savakat finoman ölelik a gyöngyszerű buborékok. A tradicionális jelleg az autolízis által legjobban ebben a pezsgőben érezhető. Az illatok pikánsak, érleltek ,visszafogottan gyümölcsösek, finom mandulás utóízben lecsengve. Aperitivként, vagy édességekhez ajánljuk 5-6 C fokra lehűtve.
Érlelési információkDegorzsálva: 2015.12. |
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.