A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Capella

Capella, 2008

Bock Pince



  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    15,1 %
  • Palackmennyiség

    11.000
  • Ár

    16300 ft
  • Fajtaösszetétel

    60% cabernet franc
    30% cabernet sauvignon
    10% merlot
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe mélybíbor, szélén már téglás. Lábak jelennek meg a pohár falán. Telt, nehéz illat: sok füst, kis animalitás, nedves bőr, avar. A korty is igazolja, hogy fejlett a bor: érett, aszaltas gyümölcsök mellett füst és pörkölt fűszerek, jelentős alkoholtartalom elegendő lendülettel. Földes jegyek, avar és animalitás. Édeskés csokoládé, csillagánizs, rumpuncs, medvecukor. A tanninok tapadnak, vastag, harapása van. Déli stílus, korához képest nagyon szépen tartja magát.

A kóstolás dátuma: 2016-11-22

A pincészet borbemutatása

A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül. Az Ördögárok dűlőből szelektált Cabernet Franc (60%) és Merlot (10%), valamint a Jammertál dűlőről szelektált Cabernet Sauvignon (30%) házasítása, mely, 24 hónapig új tölgyfahordókban érlelődik. Nagy testű, koncentrált bor, mely rendkívüli aroma gazdagsággal és íz mélységgel rendelkezik. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében az aszalt gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.

Érlelési információk

Irányított tartályos erjesztés, tölgyfahordós érlelés: 24 hó. Palackozás időpontja: 2011.02.

Pinceidő

2022-ig

Bock Pince bemutatása

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak immáron 9 generáció óta. A szőlőtermesztés jelenleg 70 hektár saját-és 70 hektár integrált szőlőterületen történik. Az ültetvények a Villányi borvidék legkiválóbb dűlőiben találhatóak (Jammertál, Kopár, Bocor, Csillagvölgy, Fekete-hegy, Ördögárok). A borvidékre jellemző vörösborok mellett több fehérbor és különféle rozé borok teszik izgalmassá és változatossá borsorunkat. Családunk több évtizedes borászati munkássága mellett aktív részese és alakítója a villányi borturizmusnak, vendéglátásnak. Szálláshelyünk 1996-ban 4 szobás panzióként kezdett üzemelni, majd a folyamatos fejlesztéseknek és az egyre növekvő borturizmusnak köszönhetően 2013-ban 4 csillagos szállodává vált. A Bock Hotel Ermitage egyaránt nyújt felüdülést családok, magánszemélyek, valamint a borkultúra rajongói számára. Szállodánk 33 szobával, 72 férőhellyel, mediterrán terasszal, két konferenciateremmel, wellness részleggel, játszótérrel, sétáló parkkal rendelkezik. A szobák tágasak, berendezésükben a letisztult és kényelmes stílust követik. Wellness részlegünkben található kikapcsolódási lehetőségek (medence, finn szauna, infra szauna, gőzkabin, pezsgőfürdő, jégkút) szállóvendégeink számára térítésmentesen vehetőek igénybe. Szállodánkban különféle (frissítő és vinoterápiás) masszázsokkal, kozmetikai kezelésekkel biztosítjuk a pihentető kikapcsolódást, energetizáló felfrissüléssel. A szobák többsége pótágyazható, igény szerint gyermekágyat is biztosítunk. A legkisebbek kedvéért a hotelen belül játszósarkot, a hotel udvarán pedig játszóteret alakítottunk ki. Az állatbarát vendégeink felár ellenében házi kedvenceiket is magukkal hozhatják. A hotel teljes területe akadálymentesített, a recepció és a szobák között lift könnyíti meg a közlekedést. A főépületban található modern technikai eszközökkel felszerelt konferencia- és különtermeink ideálisak céges rendezvények, tréningek lebonyolítására. A termek technikai felszereltségét tekintve flipchart-tal, projektorral, dvd lejátszóval, hangosítással és vezeték nélküli internet hozzáféréssel rendelkeznek. A Bock Óbor Étterem rusztikus és egyben házias stílussal, valamint a pincészet kitűnő boraival várja a kulináris élvezetek iránt érdeklődőket. Éttermünk ideális helyszín családi rendezvények, baráti összejövetelek, romantikus borvacsorák számára. Otthonos teraszunkon tavasztól őszig élvezheti Villány mediterrán hangulatát. Folyamatosan megújuló étlapunk, valamint a kitűnő séfjeink gondoskodnak arról, hogy fenséges ízekben és maradandó gasztronómiai élményekben legyen részük az ide látogatóknak. A borok és ételek választásánál szakszerű segítséget nyújtanak sommelier képesítéssel rendelkező kollégáink. A honlapunkon megtalálható a háromnyelvű étlapunk és lehetőség van online asztalfoglalásra is. Minden vendégünk számára díjmentes pincelátogatást biztosítunk, ahol megtekinthetik a borkészítés különböző fázisait. A 100 méteres pincénken át eljuthatnak a fantasztikus akusztikájú körpincénkhez is, amely kiváló helyszíne díjátadó ceremóniáknak, esküvői szertartásoknak, különleges hangulatú borkóstolóknak, hangversenyeknek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!

A címlapról