A pincészet borbemutatása
Ehhez a Chardonnay-hoz a pezsgő készítés szempontjából a legjobb területeket választottuk ki. Olyanokat, ahol a szőlő egészséges és optimálisan érett volt. Ahhoz, hogy hosszú érlelésű elegáns pezsgőt tudjunk készíteni fontos, hogy a szüret pillanatában még megőrizzük a szőlő friss savtartalmát, és ne legyen túlságosan érett a szőlő. Illatában jól érezhető a Chardonnayra jellemző almás illat. Emellett megjelennek az érett pezsgőre jellemző komplexitás, élesztős és toastos jegyek. Ízben egyszerre friss az élénk savtartalom miatt és érett is a hosszú, több éves palackos érlelésnek köszönhetően. Apró buborékja könnyedén olvadnak szét a szájban. Tökéletes aperitif illetve kiváló kísérője grillezett és nem túl zsíros halaknak valamint elmaradhatatlan a kaviár mellől.
Érlelési információkMéthode traditionnelle, degorzsálva: 2015.05. |
Pinceidő2019-ig |
Törley Pezsgőpincészet bemutatása
A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”