A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ciróka Tokaji Furmint

Harsányi Pincészet Ciróka Tokaji Furmint 2013

Véleményünk szerint

Közepes intenzitású szalmasárga a poharunkban lévő bor. Az illat teltsége érett alapanyagra utal, hiszen a hordós érlelés toastos, fűszeres jegyei mellett almás és barackos aromák lépnek elő a pohárból, idővel pedig citrusok is feltűnnek. A kortyban is folytatódik ez a karakter: a masszív testet koncentrált, krémes textúra és magas alkohol kíséri, de a savak is tartják a lépést. Az ízvilágban az illathoz képest meghatározóbbnak bizonyulnak a pörkölési asszociációk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-12-09

  • Típus

    Félszáraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    15,0 %
  • Palackmennyiség

    1100
  • Ár

    2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

Cziróka - A megtestesült érzékenység. A sárospataki Cziróka dűlőt 1749 óta jegyzik. Vulkanikus talaja és nyugati lejtői miatt birtokunk egyik legkedvesebb területe, igazi családi ereklye. A bor 9 gramm/liter maradék cukrot tartalmaz.

Érlelési információk

A bort tölgyfahordóban érlelték, a palackozásra 2014-ben került sor.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Harsányi Pincészet bemutatása

A Harsányi birtok különlegessége, hogy a Rákosi-korszak kivételével 163 éve a család tulajdonában van. A turista-térképeken név szerint is szerepel Rick tanya néven. A családi borászatot aztán Dr. Harsányi Ádám (Rick Béla unokája) karolta fel a hetvenes években, aki ugyan Budapesten volt orvos, de a családi hagyományok és a szíve Sárospatakra húzták. 2012-ben aztán édesapja nyugdíjba vonulásával, Harsányi Gábor vette át a birtok ügyeit. Őseihez hasonlóan, civilben ugyan más hivatást választott, de a családi birtok, a „Ciróka”, mégis központi helyet foglal el az életében. A természetességre való törekvés a legfőbb irányelvünk, melyet a hagyományok és korszerűség ötvözésével egészítünk ki. Olyan bort készítünk, mely képes megmutatni a területünk változatosságát, terroirunk jellegzetességeit és melyen keresztül a borrajongó közönség is megérzi borunk egyéniségét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!