A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Corte Ferro Zibibbo

Caruso & Minini Corte Ferro Zibibbo 2014

Véleményünk szerint

A citromsárga színű borban zöld reflexeket figyelünk meg. Kellemes illatvilág épül fel a közepes erejű, barackos, sárgadinnyés, orgonavirágos asszociációkból. Az illat útját folytatja az íz is, bár itt a gyümölcsök egy érő tónust kapnak, és zöld almával, citrusokkal egészülnek ki. A test a könnyed felső szegmensbe sorolható, az alkohol alacsony, a savak mennyisége közepes. Kiegyensúlyozott, jó arányokkal bíró fehérbor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szicília
  • Alkohol %

    12,5 %
  • Palackmennyiség

    6500
  • Ár

    10 euró
  • Fajtaösszetétel

    100% zibbibo/alexandriai muskotály

A pincészet borbemutatása

Ez a lágy érzetű bor az aromák széles skáláját kínálja a fűszeres és virágos jegyektől a gyümölcsökig. Ezt a bort kóstolni olyan érzés, mintha cirógatnának.

Érlelési információk

A bort hordóban erjesztették, majd négy hónapig tartályban érlelték. A piacra lépést megelőzően két hónap palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

www.carusoeminini.it /ecommerce/

Caruso & Minini bemutatása

A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!