A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Credo

Polgár Pincészet Credo 2009

Véleményünk szerint

Gránátszínű a bor, amelynek intenzíven fellépő illatában a pörkölési jegyek édes tónussal bírnak, és ebben a hordó típusán túl része van az alapanyag érettségének is, hiszen a pohárban egyre több szeder, áfonya és szilva tűnik fel. A kortynak az erőteljes, étcsokoládés zamatok által támogatott tanninok szabnak irányt. Az ízvilágot ezen túl a vaníliás és más fűszeres, valamint sötét bogyós gyümölcsös asszociációk építik fel. A test és az alkohol mértéktartóan a közepes és a telt határán állapodik meg. Fejlettséget mutató tétel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-24

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    13,5 %
  • Palackmennyiség

    2600
  • Ár

    12000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% syrah
    20% merlot
    20% cabernet franc
    10% cabernet sauvignon

Polgár Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az új hordós érlelésből származó kellemesen füstös, csokoládés és fahéjas aromák diszkrét keretbe foglalják a bor gyönyörű gyümölcsösségét. Nagy formátumú hosszú érlelési potenciállal rendelkező többszörös díjnyertes tartalmas bor. Vöröshúsokból készült ételekhez és keserű csokoládés desszertekhez ajánljuk.

Érlelési információk

A bort új tölgyfahordóban érlelték. A palackozásra 2014. február 17-én került sor.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Polgár Panzió Villány

Polgár Pincészet bemutatása

Ma már 60 hektáron az ökogazdálkodás szempontjait figyelembe véve gondozzák Villány jellegzetes szőlőfajtáit, a kadarkát és a portugiesert, a hungarikum fajtákat, azaz a kékfrankost és a hárslevelűt, és a világfajtákat, mint a chardonnay, a cabernet sauvignon, és franc, a pinot noir, a merlot, és a syrah. A legjobb minőségű borok elérése érdekében fajtánként meghatározott terméskorlátozással állítják be az optimális, hektáronkénti és tőkénkénti terméshozamot, döntik el a szüret idejét, választják ki a készítési technológiát – figyelembe véve az adott évjárat sajátosságait is. Az 1200 hektoliternyi erjesztő kapacitás, és az 5000 hektoliternyi tároló kapacitás biztosítja, hogy az évente forgalomba kerülő mintegy 200.000 palack bor az érettség legoptimálisabb időpontjában kerüljön a fogyasztók poharába.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!