A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Don PX

Bodegas Toro Albala Don PX 2008

Véleményünk szerint

Az illata akár egy gyógynövényes tinktúra: érződik belőle a hagyományos boroknál magasabb, erősített alkoholtartalom és a gazdag aromavilág, amelyet szárított vadvirágok, füvek és dohány alkot. A kortyban a gyümölcsösség ugyanezzel az intenzitással jelenik meg, hihetetlen töménységű cukor és az érzékelési határ alatt húzódó sav társaságában. Ha a lecsengésben nem éreznénk a magas alkoholérzetet, akár aszalt szilva, datolya, füge kipréselt levének is vélhetnénk poharunk tartalmát.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Montilla-Moriles
  • Alkohol %

    17.0 %
  • Palackmennyiség

    150000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% pedro ximenez

A pincészet borbemutatása

A bor töppedt pedro ximenez szőlőből készült. Szeptember első hetében, a szüretet követően 10 napon át kint, szabad levegőn tartották annak érdekében, hogy mazsolává aszalódjanak a bogyók. Az alapborhoz literenként 4-5 kg ilyen állapotú szőlőt adtak, majd engedték, hogy 8-9%-os alkoholtartalom eléréséig erjedjen a bor, ezt követően erősítették az ugyanebből a szőlőből készített párlattal. / Wine made from sundried grapes Pedro Ximenez, 10 days outside first week September to obtain the raisins and after elaboration of the wine, 4-5 kg grapes for 1 liters wine, fermentation at 8/9% and adding wine alcohol produced from same grapes.

Érlelési információk

A bor két évet töltött tartályban, majd két évet palackban a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

Akár kibontva is eltartható.

Bodegas Toro Albala bemutatása

Jóse Mª Toro Albalá 1922-ben felújította a korábban Aguilar városát elektromos energiával ellátó erőművet, és odaköltöztette pincészetét, amely 14 000 m2-n terül el. A mai pincéhez így több alagút is tartozik, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a borok érlelésére és tárolására. Innen származik az egyik száraz bor nevei is: Eléctrico. Cordoba városában pedig a borászat tevékenysége folytán mára elterjedt fordulattá váltak a "Villanyozz fel!" és a "Mekkora fesztültség van ebben a borban?" kifejezések. / In 1922, Jóse Mª Toro Albalá restored the former electric power station of Aguilar and moved the winery to this place (14,000 m2). This is compound of plenty of tunnels; perfect for the ageing and conservation of dry wines-hence the name of Eléctrico (electrical) or some wines. In the city of Córdoba there are two sayings: "Electrify me" and "What is the voltage of the wine?"


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!