A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dorferdon

HR Winery Dorferdon 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor pereme még lilás árnyalatot visel. Az illat abszolút gyümölcsközpontú; kifejezően és erőteljesen hatnak benne a fekete szederre, szilvára és más sötét bogyós gyümölcsökre emlékeztető jegyek. A kortynak az ott meghatározó vaníliás asszociációk édes tónust adnak, amelyhez hozzájárul a visszafogott sav- és tannintartalommal bíró, lágyabb textúra. A tétel a közepes súlycsoportba sorolható, aromatikája koncentrált.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-12

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szlovákia
  • Alkohol %

    14,0 %
  • Palackmennyiség

    2000
  • Ár

    11,5 euro
  • Fajtaösszetétel

    70% dornfelder
    20% merlot
    10% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Sötét mély rubin vörös színű, illatában és ízében a sötét bogyós gyümölcsök: szeder, fekete áfonya. Háttérben egy picit fellelhető a lila virágok illata, valamint a mogyoró. 7 hónapig érlelődött barrik tölgyfa hordóban, amely diszkréten megjelenik, nem túl tolakodóan, inkább elegánssá varázsolja a bort. Kerek, telt testtel rendelkezik, hosszú lecsengéssel. Utóízében elkíséri egy fekete csokoládés ízvilág.

Érlelési információk

A bor hét hónapot töltött barrique hordóban. 2013 novemberében palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedés, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!