A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Superior

Gál Lajos Pincészete Egri Bikavér Superior 2006

Véleményünk szerint

A bor többpólusú illatában egyrészt olyan fűszereket fedezünk fel, mint a babér, a szegfűszeg vagy a bors, másrészről észreveszünk egy virágos, amolyan rózsás, levendulás vonalat is. A meggyes, szedres aromák feltűnéséhez azonban szükség van egy kis időre, de egy immár negyedik évében lévő bornál ez teljesen természetes. Kóstoláskor az illatnak megfelelő, de visszafogottabb aromákkal és a közepes testet kiegyensúlyozó, már kerekedő, de még elegáns sav- és tanninszerkezettel találkozunk. Már kóstoltuk 2008.10.01-én: Hűvös illatkarakter meggy-, áfonya- és szederlekvárral illetve egy kis vaníliás piskótával. Tartalmas, elegáns szerkezetű, közepes testű bor. Erőteljes tannintartalom az érett, idővel szépen lekerekedő fajtából. Ízében érezhető az új fahordó okozta vajasság. Sötét, barna mártással kínált sült húsokhoz vagy pikánsabb vadszalámihoz ajánlanánk, olyanhoz, amelyben van egy kis édes beütés. Komoly társasággal Wagner opera előtt vagy után.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    2500
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    48% kékfrankos
    22% cabernet sauvignon
    20% merlot
    10% menoir

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Pinceidő

2020

Hol vásárolható meg

Már nincs forgalomban

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!