A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Csillag

Gál Tibor Pincészet Egri Csillag 2011

Véleményünk szerint

Levegőztetés után közepes intenzitással érezhetőek a virágos, például jázminos, valamint a körtés és barackos jegyek a bor illatában. A közepes testű kortyot az összességében lágyabb, olykor-olykor ugyanakkor mégis felvillanó savérzet, az olajos magvakra emlékeztető ízek és kevés gyógyszeres kesernyésség alkotja. Lecsengésében finoman előbukkan az alkohol.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-07-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.9 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    leányka
    királyleányka
    cserszegi fűszeres
    szürkebarát
    pinot blanc
    tramini
    sauvignon blanc

Gál Tibor Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez egy igazi Egri Csillag! Illatában a tavaszi rét virágai, a citrus és a menta mellett az őszibarack jellemző. Ízében bájosan kesernyés, az izgalmas savak mellett a mandula és az érett banán érezhető. Finom sav-alkohol összhang és kellemes üdeség, frissesség jellemző erre a borra.

Érlelési információk

A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedték, amit kíméletes préselés követett. Mustülepítés után a beoltott must temperált acéltartályban 16-17 Celsius-fokon erjedt.

Gál Tibor Pincészet bemutatása

A Gál Tibor Pincészet az Egri Borvidék egyik vezető borászati vállalkozása, fő feladatának tekinti az egri borászati tradíciók újraélesztését a legmodernebb borászati technológiai eszközökkel és eljárásokkal. Célunk az egri és a magyarországi borászat nemzetközi hírnevének elősegítése, az eredeti magyar kultúra kiközvetítése a magyar és nemzetközi piac szereplői felé tüzes, emlékezetes, kiváló minőségű nagytestű vörös és fehérborainkon keresztül, melyre a Gál Tibor márkanév a garancia. A 80 főt befogadó kellemes atmoszférájú kóstoló helységünkben várjuk kedves vendégeinket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!