A pincészet borbemutatása
Az alapfajták kb. 16−18 hónapot álltak részben ászok- és részben tölgyfa hordókban. A legjobb tételek házasítása után 3 hónapot érlelődtek, aztán lett palackozva. Palackozás után még fél évig érleltük. Mély rubinszín, izgalmas, fűszeres, érett, gyümölcsös illat jellemzi. Telt, krémes, zamatos ízekkel egyetemben. Bársonyos bor, jó arányokkal, gazdag ízvilággal.
Érlelési információkA bort tölgyfa hordóban érlelték, a palackozásra 2012 májusában került sor. |
Hol vásárolható meg
Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet
Tóth Ferenc Pincészet bemutatása
A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.