A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egyből Kettő

Anonym Pince Egyből Kettő 2012

Véleményünk szerint

A bor illata virágos jegyekkel indít, amelyek kezdeti intenzitása idővel szelídül, és mellettük őszibarack tűnik fel. A kortyot a teltség, kerekség határozza meg, amely enyhe alkoholédesség formájában is megjelenik a kompozícióban. Ezek mellett markáns savak, citrusos és zöld fűszeres ízek vonulnak el. A bor kettősségét szikár lendülete és a lecsengésben nyelvünkön maradó teltsége, tüzessége alakítja ki.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    12.8 %
  • Palackmennyiség

    5030
  • Ár

    1750 Ft
  • Fajtaösszetétel

    70% zenit
    30% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Világos színű bor enyhe zöldes reflexekkel, kevés buborékkal a pohárban. Tiszta, fejlődő illat, amely intenzív frissességet nyújt, eleinte vegetális jegyekkel, melyek később fehér húsú gyümölcsökké nyílnak (őszibarack, savanyú alma). Szájban száraz, ízében közepesen intenzív citrusos aromák, kicsit trópusi beütéssel: fellelhető a mangó és az ananász. Közepes test, közepesen hosszú bor, moderált és szerethető savakkal, amely utóízében sokáig megmarad. Megint született egy nagyon szép "nyári bor", amely azonban beltartalommal és hosszúsággal egészíti ki a könnyedséget és a frissességet.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

1-1,5 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más Kft., Wekerlei Bortár, Sarki Fűszeres, Mézes Ötös, Borbox, Food Fusion, Minőségi Magyar Borok Boltja, Aranyszarvas Étterem, Bock Bisztró Buda és Pest, Sunny Lounge, Cafe Five

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!