A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Selection

Furmint Selection, 2013

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt.

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  5596
 • Ár

  2364 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom, zöldes reflexekkel, illata intenzív. Kis szellőztetést igényel a pohárban, mielőtt megmutatja magát. Ezután a hordós érlelés jegyei jelennek meg, füst, toastos-ásványos illat, a citrusos és barackos jegyek emellett a háttérben maradnak. A kortyban szintén dominál a hordó fássága, a füst és erős pörkölési jegyek, keserűmandulásság. Jelentős mennyiségű harsány sav vibrál a kortyközépen (6,5 g/l), és hosszan megmarad a szájban. Pici maradékcukor (6,5 g/l) egyensúlyozza ki. Krémes, vajas textúra, ásványosság, nagy test. A furmint szőlőfajta felismerhető. Ambiciózus bor.

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

A pincészet borbemutatása

Színes, gazdag Furmint citrusos ízvilággal és déli gyümölcsökkel: marakujával, ananásszal, valamint a fahordóból származó vaníliás, kókuszos jegyekkel. Szüret három lépcsőben zajlott: - szeptember közepén magas sav, alacsony cukortartalmú fürtöket - szeptember végén teljes érésben lévő fürtöket - október közepén töppedt szőlőfürtöket szüreteltünk

Érlelési információk

500 literes új tölgyfahordókban 6 hónapig battonage-on. A hordók fele mecseki tölgy, fele zempléni.

Pinceidő

2021-ig

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt. bemutatása

Boraink a rendkívüli adottságokkal rendelkező 60 ha-os Pajzos és 20 ha-os Megyer dűlőből származnak. A déli fekvésű, átlagosan 200 m magasságban található dűlő évtizedek óta nagy gondossággal neveli a Tokaji Borvidék jellemző szőlőfajtáit: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. A kiváló minőségű szőlő, az aszúsodás folyamatának jelenléte és a borvidék iránti mély elhivatottságnak a találkozásából születnek borkülönlegességeink, mint a késői szüretelésű és az édes nemes Tokaji borkülönlegességek. Pincészetünkhöz tartozik a XVI. században épült, 900 hordós Rákóczi pince, mely Hegyalja legnagyobb és egyik legszebb pincéje.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!