A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Görbe-dűlő

Homoky Dorka Görbe-dűlő 2013

Véleményünk szerint

Citromsárga színű a poharunkban lévő bor. Az illatot a mézes, vajas asszociációk, puha gyümölcsös jegyek, valamint a háttérben teafű és gyömbér építi fel. Kóstoláskor az első benyomást a maradék cukor, valamint az élénk savak játéka nyújtja. A test közepes, az alkohol alacsony, a textúra enyhén olajos, az ízvilág főként citrusokat és őszibarackot idéz ebben az ízgazdag, dinamikus borban, amely a korty lenyelése után is hosszan a szájban időz.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-29

  • Típus

    Félédes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,4 %
  • Palackmennyiség

    300
  • Ár

    2200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

Október 7-i szüret. A szőlőt egész fürtökben préselték, majd egy éjszakát ülepítették. A pincében erjedt tartályban és spontán. Az erjedés vége után átfejtették egy harmadtöltésű tölgyfahordóba, ahol 4 hónapon keresztül érlelődött. Ezután még tartályban érlelődött, majd július közepén lepalackozták. Egy hordónyi készült belőle. A Görbe-dűlő alapkőzete riolit, riolittufa, a talaja nagyon kevert, kötött nyiroktalaj. A bora nehezebben fejlődik és nyílik. Nagyon komplex, sűrű, összetett, és több időre van szüksége.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés: harmadtöltésű, 4 hónapig. Palackozás időpontja: 2014. július közepe

Homoky Dorka bemutatása

Nálam a szőlővel és a borral való foglalkozás családi hagyomány. Ebben nőttem fel, ez vett körül gyerekként. Sokáig nem érdekelt, ezért elmentem filmelméletet és filozófiát tanulni. Rövid idő telt el, és a bor elkezdett visszavonzani. Kóstoltam és tanultam, bejártam sok borvidéket, megismertem sok borászt, végül hazamentem. 2012 óta szőlőt művelek és bort készítek Tállyán. A szüleim mellett és támogatásukkal, de saját elképzelések mentén, önállóan. Közben a bölcsész szakot elvégeztem, a szőlész-borászt elkezdtem. A célom most Tállya dűlőinek a megismerése a borokon keresztül a lehető legtermészetesebben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!