A pincészet borbemutatása
A Grand Selection prémium borok alapanyaga kizárólag a saját fajtatiszta szőlőterületeinkről származik. Ezeken a területeken tudjuk biztosítani a szőlőművelés optimális feltételét. A mádi Király dűlő, a tarcali Szarvas dűlő és a tolcsvai Szentvér dűlő mindig is a legjobb területi besorolásba tartoztak. Ezekben a borokban megjelenik minden, amitől a Tokaji borvidék a világon egyedülálló. A talajból adódó ásványosság és mineralitás, a fajták egyedisége és a borászok nagyfokú szakértelme. Korai, szeptember végi szüretből származó egészséges, érett, válogatott szőlőből készítettük ezt az elegáns Tokaji száraz bort. Színében világos, áttetsző, zöldessárga tónusú, illata könnyed, friss-gyümölcsös, tiszta. Ízében ásványos mineralitás, citrusos gyümölcsösség érezhető, hosszú lecsengéssel. Igazi gasztronómiai élvezet. Ételajánló: gyümölcsös raguk mellé, tenger gyümölcseihez Fogyasztási hőmérséklet: 10-11 fokon
Érlelési információkReduktív módon |
PinceidőA legnagyobb élvezeti érték miatt max 1 évig javasoljuk eltartani |
Hol vásárolható meg
Cora, CBA, Reál, catering, gasztronómia, borszaküzletek
Grand Tokaj bemutatása
A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.
