A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hilltop Prémium Neszmélyi Fűszeres Tramini

Hilltop Borászat Hilltop Prémium Neszmélyi Fűszeres Tramini 2006

Véleményünk szerint

Fejlett illatkép, amelyben először alma, sárgadinnye és narancshéj jelenik meg, majd a méz és a vaj együttese idővel karamellé töményedik. A kortyban a már korábban leírt súlyos ízjegyek mellett a test nem válik túl naggyá, az alkohol túl magassá. Mivel a maradék cukor mellett savak inkább a háttérbe húzódnak egy kerek, bársonyos bort kapunk, amely hosszú lecsengéssel bír. Már nem érdemes túl sokáig őrizgetni. Fűszervajjal tálalt mangalica sülthöz töltenénk belőle.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

  • Típus

    Félédes
  • Borvidék

    Neszmély
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    24000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% fűszeres tramini

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Későnyári esték a kertben a rózsabokrok mellett, amikor a déli tikkasztó hőség kifacsarja a rózsaszírmokból az utolsó csepp olajat is, majd a levegőbe hinti. Ez a vízió egy kellemes, simogató bort jellemez, melyben a lágy, légies savak és az ásványi anyagok bűvölik el fogyasztóját. Illata intenzív, a rózsa mellett narancs is felfedezhető benne. Ízében a fahéjra és a licsire emlékeztet. Sokoldalú bor, amely aperitifként éppúgy kiváló, mint a fehérhúsok és a távolkeleti ízek kísérőjeként. Kifejezetten ajánljuk a távolkelet ízeihez. 10-12 C-ra hűtve kínáljuk. VinAgora 2010: ezüstérem Magyar Tudományos Akadémia Bora 2009

Érlelési információk

A kézzel, 17 kg-os műanyagládába szedett szőlőből, sejtfal fagyasztásos eljárással (Cryotechnology) történt lényerés után reduktív technológiával készült bor, 13-14 C-on, acéltartályban erjesztve és é

Pinceidő

most fogasztható

Hol vásárolható meg

Kizárólag a Cyrano Étteremben, illetve a Hilltop Étteremben kapható

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!