A pincészet borbemutatása
A pohár falán vaskos íveket rajzol 2011-es Kopárunk. A mély, sötét színárnyalatok a megszokott koncentrációról árulkodnak. Illatában már most nagyon sokrétű; pörkölési aromák, fahéj, fekete szeder, cseresznye, érett meggy, pici borsosság, szegfűszeg, vanília, minerális jegyek. Ízében is kellőképp összetett. A borsos-minerális jelleg itt is jelen van, melyek cseresznyét és fekete bogyósokat gazdagítanak. A savak szépek, vibrálnak. A tanninok intenzívebb jelleget mutatnak, de borunk még gyerekcipőben jár. Lecsengése hosszú, a kishordós jelleg szépen megbújik a háttérben, így a gyümölcsöké maradhat a főszerep. Elegáns, kerek, gyümölcsös, ugyanakkor fajsúlyos, testes tétel, hosszú utóízzel és érési potenciállal.
Érlelési információkA bor 60%-a új barrique-ban, 40%-a nagy (10-25 hektoliter) ászokhordóban érlelődött 16 hónapig. |
Pinceidő5-8 év |
Hol vásárolható meg
Éttermekben, borkereskedésekben, Tesco, Metro, Spar, Auchan
Gere Attila Pincészete bemutatása
A Gere család már több generációra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A hosszú évek munkájának köszönhetően, a családnak jelenleg 60 hektár területe van a borvidék olyan kiváló dűlőiben, mint a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy vagy az Ördögárok. A pincészet filozófiája, hogy a kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő. Ehhez kell párosulnia a szigorú, fegyelmezett munkának és a hivatásunkkal szembeni mélységes elkötelezettségnek.