A pincészet borbemutatása
Érett alma, grépfrút és kedves kesernye – egészen kerek pezsgő. Mélység, szép részletek, gazdag savak, furmint és chardonnay hosszú íze. Méthode traditionnelle eljárással készült. Az érlelési idő minimum 18-22 hónap, a dosage 16 gramm/liter.
Érlelési információkTradicionális pezsgő |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.