A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Juhfark Selection

Kreinbacher Juhfark Selection, 2012

Kreinbacher Birtok

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    13,0 %
  • Palackmennyiség

    2938
  • Ár

    3550 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% juhfark
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

A citromsárga színben zöldes árnyalatokat is felfedezünk. Az illat visszafogott intenzitású, karakterét kezdetben citrusosság, majd fokozatosan egyre több sárgadinnye és virágosság jellemzi, de hangossá később sem válik. A korty a közepes súlycsoportba sorolható, és ehhez igazodik alkoholtartalma is. A savak tartást adnak ennek a vadvirágos, zöld fűszeres, körtés, grépfrútos aromatikával bíró bornak. Egyenes, elemeiben összeszedett kompozíció.

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

A pincészet borbemutatása

Szőlős, virágos illat, halvány áttetsző aranyszín, gazdag, ásványos korty, a végén hosszú, finom kesernye. Az érlelésre használt hordó szépen integrálódott jegyei az illatban és ízben egyaránt megjelennek.

Érlelési információk

A bort 100%-ban tölgyfa hordóban érlelték. A palackozásra 2013. augusztus 13-án került sor.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!