A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Válogatás

Pálffy Pince Olaszrizling Válogatás 2012

Véleményünk szerint

A citromsárga színű borban zöldes reflexek tűnnek fel. Az illat határozottan lép fel, karaktere az alapanyag érettségére utal. Az almás, propoliszos asszociációk mellett a fahordós érlelés pörkölési jegyeit érezzük, amikor a pohárba szagolunk. A kortyban folytatódik ez a vonal, ugyanakkor az ízvilágban sokkal határozottabban lép fel az ásványosság és a sárga húsú gyümölcsösség. Egyenes bor, amely nagy testre, magas alkoholtartalomra, közepes savakra támaszkodik, és hosszú utóízzel búcsúzik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-07

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balaton-felvidék
  • Alkohol %

    14,5 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

Pálffy Pince borok ingyenes szállítással

Pálffy Pince bemutatása

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!