A pincészet borbemutatása
A pezsgőhöz a meglehetősen meleg, 2011-es, évjáratban szüreteltük a szőlőt. Chardonnay, pinot blanc, és pinot noir házasításával készült, 64.000 palackot töltöttünk belőle. Nemcsak a tradicionális pezsgő megszokott jellemzőit hordozza (szilfidség, kekszesség), hanem eleganciáját a pinot blanc, friss gyümölcsösségét ízében és illatában a chardonnay és pinot noir ölelő testessége teszi egyszerre izgalmassá és megunhatatlanná.
Érlelési információkméthode traditionelle |
Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.