A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Öreghegyi Cuvée

Haraszthy Pincészet Öreghegyi Cuvée 2008

Véleményünk szerint

Ideális választás ebédidőben. A bornak érett őszibarack illata van, miközben az orrunk a pohárban, szinte magunk előtt látjuk, ahogy a csillogó gyümölcshúst elválasztjuk a magtól. A korábban elmondottakkal párhuzamosan bodzás, gyümölcsös ízek, élénk savak, amelyeket a közepes test és alkoholtartalom hitelesít. Szeleteljünk friss gomolyasajtot, vagy kenjünk meg egy szelet parasztkenyeret juhtúró alapú krémmel, de a csirke- vagy halételek széles választékához is jól menne a bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-09

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    2300
  • Ár

    2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    Chardonnay 30%
    Szürkebarát 30%
    Királyleányka 30%
    Zenit 10%

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

„A föld adta gyümölcsösség” lehetne a neve ennek a cuvée-nek, mely Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit házasításával született. A négy különböző szőlőfajtát az Öreghegyi dűlőről szüreteltük. Illata és íze is a banánra, körtére, illetve más fehérhúsú gyümölcsre emlékeztet. A bor elegáns, és behízelgő. Kedves jellegét leginkább a Chardonnay és a Királyleányka fajtáknak köszönheti. Magában hordozza a négy szőlőfajta előnyeit, szépségét. Ennek köszönhetően szépen párosítható pulyka vagy csirke ételekhez, melyet olívaolajban sült friss zöldségkörettel kísérhetünk. Ajánljuk kipróbálni, továbbá egy könnyedebb, akár krémes desszerttel, melynek készítése során a séf használt citromot vagy narancsot és banánt.

Érlelési információk

Reduktív módon

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Culinaris, Szent István Borház, Haraszthy Pincészet képviselő

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!