A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pajdos vörös házasítás

Pók Tamás Pincéje Pajdos vörös házasítás 2007

Véleményünk szerint

Intelligencia. Az első szippantásra enyhén animális illatból hamar kibontakozik egy nagyon összetett, finoman cizellált illatkép mély gyümölcsösséggel, édes hangulatú fűszerességgel és kakaóval. Kóstolva egyszerre érezzük a bor vastagságát, az alkohol melegségét és azt a sokszínűséget, amit az illathoz hasonlóan ízben is kifejt. A mély gyümölcsösség mellett ugyanis megjelenik a termőhely minerális karaktere, egy ánizsos-mentás hűvösség és a hordós érlelés lenyomata. A tanninszerkezet karakteresebb a savaknál. Komplex, elegáns és egyedi, amely tulajdonságok a valóban nagy borok sajátságai. Készítsünk hozzá marhapofát vagy egy igazi vadast, ahol a hús és a fűszerek dominálnak, de olvashatjuk mellé Weöres Sándor A teljesség felé című kötetét is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-03

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    800
  • Ár

    3000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    25% kékfrankos
    25% pinot noir
    25% merlot
    25% cabernet franc

Pók Tamás Pincéje borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pók Tamás kézműves pincészetének első bora ez a Pajdos-dűlőben termett pinot noir, merlot, kékfrankos és cabernet franc fajtákból azonos, egy-egy arányban összeállított házasítás. Illatát üde, piros bogyós gyümölcsök uralják, a szájban telt és érett, harmóniája kifinomult, zamata hosszú. A bor másfél éves kishordós érlelés után került palackba, a letöltött palackszám: 800 palack.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés : 1,5 éven át, első- és harmadtöltésű, magyar barrikhordókban

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Terroir Club

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!