A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aszúesszencia

Pajzos Tokaj Aszúesszencia 1999

Véleményünk szerint

Színe borostyán. Illata fejlett, benne intenzív gyógynövényesség, gyógycukorka, szárított kamilla, aszalt és kandírozott gyümölcsök. A kortyban vérnarancs, fűszerek, magas savtartalom tartja egyensúlyban a cukrot. Kitölti a szájat és hosszan elidőzik ott, mint egy mézes-citrusos savanyúcukorka. Az érett édes gyümölcsöket lehelletnyi hűvösség egészíti ki. Tiszta, izgalmas. Itatja magát, szép, különleges darab.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-03-09

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    8,2 %
  • Palackmennyiség

    3100
  • Ár

    16819 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% furmint
    30% hárslevelű
    10% sárgamuskotály

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Koncentrált mandarin, narancslekvár és tömjén illat tárul föl a borospohárból. Kóstoláskor a szép savak mellett viszkózus gyümölcsök sora bontakozik ki: mangó, papaya, birs és narancslekvár. Fókuszált és harmonikus bor, hosszantartó füge és mazsola utóízzel, amely mindvégig megőrzi a szép savszerkezetnek köszönhető frissességét és feszességét.

Pinceidő

30-40 év

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!