A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Tramini 2006

Véleményünk szerint

A világossárga borban apró szénsavgyöngyök úsznak. Üdítően hat az alma és a körte, valamint a virágillat. Virgonc savai jól összedolgoznak az illatban már megismert jegyekkel, azonban műfajához képest nagyobb testével tiszteletet parancsol. Készítsünk hozzá csirkesalátát, amelyet a friss zöldségek mellet egy kis gyümölccsel színesíthetünk. Vagy kortyoljuk egy brokkoliból vagy más zöldségféléből készített krémleves mellé. Ez utóbbi esetében tálalás előtt locsoljunk rá egy ki szűz olívaolajat, ez nem csak fűszerez, de kimondottan egészséges is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-12-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pannonhalma-Sokoróalja
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    15000
  • Ár

    1470 Ft
  • Fajtaösszetétel

    fűszeres tramini: 100%

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az évjárathatás jól látszik a tramini fajtán is. A mérsékelten meleg nyár és a hosszú meleg ősz jól beérett mustfokot, élénkebb savat eredményezett. Ez záloga a fajtára jellemző lédús gyümölcsös zamatoknak, illatos köntösben. Egyaránt jellemzi a fajtajegy rózsaszirom, licsi, narancsvirág is. A beérett szőlő mustja telt borrá erjedt, ami mégis könnyed. Ízébe egzotikus hangulatot visz egy leheletnyi gyömbér. Érett bor, amely különleges ételek kísérője lehet, de önmagában is nagy élmény.

Érlelési információk

Reduktív

Hol vásárolható meg

Pannonhalmán a Főapátság és a Pincészet ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. által ellátott borszaküzletekben és éttermekben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!