A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Principium

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete Principium 2012

Véleményünk szerint

Színe nagyon mély rubin, széle kezd téglába hajlani. Illatában erdei talaj, gombák, szilvalekvár, eperlekvár, csokoládé és kevés édes hordófűszer. A magas alkohol konyakosság formájában megjelenik. A korty intenzív, betölti a szájat, gazdag. Fűszeres szilvalekvár, csilis étcsokoládé, száraz karakter. Nagy bor, magasan strukturált. Hosszú, lecsengésében főleg a tannin és az alkohol, illetve füstös ízjegyek párbajoznak, a hordóhasználat elegáns. Ambiciózus, nehéz, nem hajlik meg a mai vörösboros világtrendek előtt. Ugyanakkor komplex és harmonikus, a maga mezőnyében szép versenyző.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-19

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    15,0 %
  • Palackmennyiség

    10500
  • Ár

    4000 ft
  • Fajtaösszetétel

    50% cabernet sauvignon
    40% cabernet franc
    10% merlot

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pincészetünk 25 évvel ezelőtti 1989-es évjáratú Cabernet Sauvignon-nal jelent meg először a gasztronómiában. Az évek során a Cabernet Franc, majd a 2011-es évjáratban a Merlot is beházasodott a borba. Tehát ez a bor volt az indulás, a kezdet, ami latin szóval Principium-ot jelent. Ez az oka annak, hogy a jubileum alkalmából a bor ezt a nevet kapta. A latin szó alapelvet is jelent: ebben a borban fogalmazódott meg kezdettől fogva szakmai ars poeticánk, amely természetesen fejlődött, csiszolódott és ért el arra a pontra, amit ez a bor képvisel. Elsősorban a Jammertal és a Sterntal termése, de került bele a Kopárból és az Ördögárokból is. Szigorú terméskorlátozással, késői szüretelésű szőlőből készült. A két éves kishordós érlelés finom, visszafogott barrique ízzel egészítette ki a bor fekete erdei gyümölcs illat- és íz világát. A címkén a trónuson ülő Démétért, a Földanyát láthatjuk; ő tanította meg az emberiséget a föld művelésének művészetére. Ő egyben a gyümölcsök érlelője is. Démétér volt Bacchus szívének őrzője. A rajzon azt a jelenetet látjuk, amikor az ifjú Bacchusnak, Tiffán Edének átadja azt a jogart amelynek feje egy szőlőfürt, ezzel jogosultságot szerzett a szőlő és borkészítés tudományához. Így veszi kezdetét a kezdet, a Principium, maga a Tiffán’s borászat.

Érlelési információk

22 hó kis tölgyfahordóban. Palackozva: 2013.08.

Pinceidő

5 év

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete bemutatása

A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel. Pincészetünket 1990-ben alapítottuk. Szőlőültetvényeink 26 hektáron a villányi borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Előzetes bejelentés alapján pincészetünkben 40 fő részére speciális villányi étkek társaságában rendeznek borkóstolókat, melyek élményét a fantasztikus panorámát biztosító 70 fős terasz teszi felejthetetlenné.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!