A pincészet borbemutatása
Pincészetünk 25 évvel ezelőtti 1989-es évjáratú Cabernet Sauvignon-nal jelent meg először a gasztronómiában. Az évek során a Cabernet Franc, majd a 2011-es évjáratban a Merlot is beházasodott a borba. Tehát ez a bor volt az indulás, a kezdet, ami latin szóval Principium-ot jelent. Ez az oka annak, hogy a jubileum alkalmából a bor ezt a nevet kapta. A latin szó alapelvet is jelent: ebben a borban fogalmazódott meg kezdettől fogva szakmai ars poeticánk, amely természetesen fejlődött, csiszolódott és ért el arra a pontra, amit ez a bor képvisel. Elsősorban a Jammertal és a Sterntal termése, de került bele a Kopárból és az Ördögárokból is. Szigorú terméskorlátozással, késői szüretelésű szőlőből készült. A két éves kishordós érlelés finom, visszafogott barrique ízzel egészítette ki a bor fekete erdei gyümölcs illat- és íz világát. A címkén a trónuson ülő Démétért, a Földanyát láthatjuk; ő tanította meg az emberiséget a föld művelésének művészetére. Ő egyben a gyümölcsök érlelője is. Démétér volt Bacchus szívének őrzője. A rajzon azt a jelenetet látjuk, amikor az ifjú Bacchusnak, Tiffán Edének átadja azt a jogart amelynek feje egy szőlőfürt, ezzel jogosultságot szerzett a szőlő és borkészítés tudományához. Így veszi kezdetét a kezdet, a Principium, maga a Tiffán’s borászat.
Érlelési információk22 hó kis tölgyfahordóban. Palackozva: 2013.08. |
Pinceidő5 év |
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete bemutatása
A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel. Pincészetünket 1990-ben alapítottuk. Szőlőültetvényeink 26 hektáron a villányi borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Előzetes bejelentés alapján pincészetünkben 40 fő részére speciális villányi étkek társaságában rendeznek borkóstolókat, melyek élményét a fantasztikus panorámát biztosító 70 fős terasz teszi felejthetetlenné.