A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Olaszrizling

Oszvald Pincészet Somlói Olaszrizling 2003

Véleményünk szerint

Ott ülünk egy varázsszőnyegen, és egy keleti fűszerpiac felett repülünk el úgy, hogy felérnek hozzánk az édes fűszerekből kipárolgó illóolajok. E mellett ott a méz, a virágpor és az aszalt gyümölcsök illata, mint például a mazsola és az aszalt sárgabarack. Ízében már a minerális jegyek az erősebbek. Mézben pácolt gyümölcsökkel készült ételhez vagy előételként tálalt libamájfogáshoz adnánk a késői szüretre utaló jegyek miatt. Ha személyhez hasonlítanánk egy csábító, okos és érettebb nő lenne, mondjuk, mint Sharon Stone.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% Olaszrizling

Érlelési információk

nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Monarchia Kft, Vinea Bt, Budai Borszalon, Esszencia Borszaküzlet (Debrecen)

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!