A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szajki Hárslevelű

Hárs Családi BioPincészet Szajki Hárslevelű 2013

Véleményünk szerint

Színe aranysárga. Illata gyógycukorka, méz, virágok (sárga virágok, körömvirág, hársvirág), kis karamell és vanília, benne a szőlőfajta jegyei szépen kidomborodnak. A korty gazdagsága fokozatosan bontakozik ki, benne szintén a virágos, mézes-gyógynövényes jelleg dominál, de az aszalt kajszi sem maradhat el. Vékony, magas savtartalma (7,8 g/l) miatt az 58 g/literes cukortartalmával szinte a félédes kategória szereplőjének tűnik. A kortyban kis fanyar cseresség, némi savanyka felfedezhető, de jelentősen nem ront élvezeti értékén. Jó ivású, fogyasztását az édes borok megszokott hőfokánál valamivel hidegebben ajánljuk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-13

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Pécs
  • Alkohol %

    13,9 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    1800 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Ökológiai szőlőtermesztésből származó szőlőből készült, melyet semmilyen felszívódó vegyszerrel nem kezeltünk. A bor színén és illatán már fellelhetőek a fahordós jegyek. Szép lekerekedett édes bor, melyben jól érezhetőek aszaltas, mandulás jegyek.

Érlelési információk

12 hó tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2015.02.

Pinceidő

2017-ig

Hárs Családi BioPincészet bemutatása

Magyarország szubmediterrán borvidékén terül el a Hárs Pincészet birtoka, amely családi örökség részeként évszázados múltra tekint vissza. A fivérek, Tibor és József elkötelezett hívei a fenntartható, ökológiai szemléletű gazdálkodásnak, így a 20 ha-os területen a szőlő növényvédelme a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagok nélkül valósul meg már több mint 15 éve. A mikroklimatikus viszonyok páratlanul segítik ezen elvek alkalmazását, s így kiváló minőségű vegyszermentes gyümölcs szolgáltatja az alapanyagot a biobor és biomust előállításhoz.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!