A pincészet borbemutatása
Tradicionális borunkat válogatott minőségű Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és sauvignon, valamint Kadarka és Syrah fajták házasításával készítjük. Összetett illat és zamatvilággal bíró, testes, ugyanakkor vibráló vörösbor, piroshúsú gyümölcsök gazdagságával, hosszú utóízzel. 16 hónapig érlelődött 70 %-ban másod, harmadtöltésű, 30 %-ban új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban. Dülő: Hidaspetre, Várdomb, Alónána, Strázsa-hegy, Decsi-hegy. Évjárat sajátosság: Meleg többnyire száraz nyár, közepesen hosszú meleg ősz. Java részt minden fajta októberben lett szüretelve.
Érlelési információk16 hónapig érlelődött 70 %-ban másod, harmadtöltésű, 30 %-ban új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban. |
Pinceidő2025-ig |
Takler Pince bemutatása
Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.