A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji 6 puttonyos Aszú

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji 6 puttonyos Aszú 2006

Véleményünk szerint

Életerő árad belőle. A bor illatában fűszeresség, aszalt sárga húsú gyümölcsök, enyhén pörkölt olajos magvak és méhpempő jelenik meg. Kóstolva érezzük a bor vastagságát, azonban a testet, az érett gyümölcsaromákat és a maradék cukrot átütik a vibráló savak. A citrusos jegyek és a mineralitás tovább fokozza a frissesség érzetét, amely ilyen magas cukortartalom mellett valószínűleg Tokajon kívül nem sok helyen jöhet létre. Egy ilyen komplex bor mellett étel szempontjából törekedjünk az egyszerűségre, és vegyük körbe nemes kékpenészes sajttal, valamint aszalt gyümölcsökkel!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-17

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Hol vásárolható meg

Kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!