A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 6 puttonyos

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Aszú 6 puttonyos 2002

Véleményünk szerint

A bor illatát a bontás után a mazsola, a datolya és az aszalt sárgabarack mellett egy halvány árnyalatú karamell határozza meg. Másnapra ezzel szemben olyan friss gyümölcsök kerülnek az előtérbe, mint a körte, a mangó és a licsi. A bor nem a karakán savakról szól, ebben az esetben inkább a testet és aromákat támogató savgerincről beszélhetünk, mondhatjuk úgy is, inkább kórust látunk magunk előtt, mint szóló énekest és vokált. Nehezen racionalizálható komplexitás. Figyelmet követelő, tartalmas utóízzel búcsúzik a korty, követelve az újabbat.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-25

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    10.0 %
  • Palackmennyiség

    1660
  • Ár

    21750-22990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    furmint és hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor 197 gramm/liter maradék cukortartalommal bír

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Monarchia

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!