A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Birtokbor Édes

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Birtokbor Édes 2008

Véleményünk szerint

Aszalt barackra, narancsra, vajra, enyhébb fekete tea levelekre emlékeztető illat száll fel a pohárból. Ahogy a torkunkon lefolyik a korty, olyan érzés, mint amikor a balerina lendületesen végigpörög a színpadon, a sav maga a táncos, a cukor a körbe-körbepörgő szoknyája. Az íz az illatnak megfelelő, letisztult. Olvassuk hozzá Tolsztoj Anna Karenináját, és készítsünk elérhető közelségbe gorgonzolát vagy házi gyümölcs parfét!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-25

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    3190-3250 Ft
  • Fajtaösszetétel

    kövérszőlő
    hárslevelű
    sárgamuskotály
    bátai
    budai gohér

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

117 g/l maradék cukortartalommal bír.

Hol vásárolható meg

Monarchia, Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!