A pincészet borbemutatása
2011 egy nagyon meleg évjárat volt. A szőlő gyorsan érett, és így ősszel tökéletes körülmények között egészséges termést szüretelhettünk. Ezen évjárat termésére a gyümölcsösség és a harmónia jellemző.
Érlelési információkKézzel, ládákba szüretelték az egészséges termést. A bogyózást követően pneumatikus préssel nyerik ki a mustot. Az erjedésre spontán, magyar tölgyfa hordóban kerül sor, majd a borok érlelése egy hagyományos, tokaji pincében zajlik le. Alacsony kéntartalommal bír. |
Hol vásárolható meg
DiVino
Tokaj Pendits bemutatása
Bár pesti vagyok, egy tokaji birtok régi álmom volt, német férjem (2000-ben meghalt) is rajongott ezért a varázslatos vidékért. 1991-ben indultunk az abaújszántói Bilicki pince megvásárlásával, jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Területeink Tarcalon (Deák), Mádon (Holdvölgy), Tállyán (Báthori) és Szántón (Pendits, Alsó- és Felső Bea, Krakkó) találhatóak. Ültetvényeinket bio ill. biodinamikus gazdálkodással műveljük, amely nagy kihívás. Boraink a szőlőben születnek, a pincében minimális technológiával, spontán erjedéssel és fahordós érleléssel hagyunk teret a terroir kibontakozásának.