A pincészet borbemutatása
Badacsony két legjellemzőbb szőlőfajtájából házasította az ifjú borász a fiatalosan élénk savtartalmú, minerális ízvilágú bort. A Kéknyelű nemes markánssága, az Olasz rizling könnyedebb finomsága és a tartályos érlelés frissessége együtt, igazi egyediség! Fogyasztását 10-12 fokra hűtve ajánljuk.
Érlelési információkTartályos erjesztés és érlelés |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Selection.hu, Szent István Borszaküzlet, Pincénél (honlapon szélesebb partneri kör)
Borbély Családi Pincészet bemutatása
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.
