A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Franc 2007

Véleményünk szerint

Az első szippantásokkor kifejezetten fiatalosnak, gyümölcsközpontúnak hat a bor illata, ahogy azonban nyílik és kerekedik, kifejezésre jutnak benne a dohányos, avaros, fűszeres jegyek is, amelyek az érlelésnek köszönhetően egybesimulnak a primer illatokkal. Korához képest a korty dinamikája is erőteljes, benne a savérzet kapja a vezető szerepet, a tannin szilárd oszlopként áll ezek mellett. Mindezek a korty első felében elveszik az alkohol erejét, amely inkább a lecsengésben tűnik fel. Az aromatika a csokoládés, bőrös, sötét bogyós, édes fűszeres asszociációkról szól. Már kóstoltuk 2010. február 17-én: A nagyon érett vörösborérzés első futára a szinte lekvárosan, likőrösen gyümölcsös illat. A hordós érlelésből származó vanília és karamell jelenléte csak tovább fokozza az édesség képzetét. Kóstoláskor a korábbi impressziókhoz képest meglepően élénk savérzettel találkozunk, az intenzív aromákhoz azonban az elvárt komoly test és tannintartalom társul, hogy együtt fejtsenek ki egy erőteljes hatást a kóstolóra. Zamatos bor, kínáljuk szarvashoz vagy marhabélszínhez, és ügyeljünk rá, hogy maradjon egy pohárral a vacsora utánra is, vagy csak tegyünk fel egy Rolling Stones lemezt.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    15.0 %
  • Palackmennyiség

    25000
  • Ár

    3820 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A cabernet franc hazánkban Villányban mutatja meg legszebb értékeit, birtokunkon évről évre megbízhatóan teljesít. A 2007-es Cabernet Franc összetett bor, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, bársonyos tanninokkal, szép egyensúllyal. A hordó a háttérben maradva, teret ad a sok gyümölcsnek és az illatos fűszereknek (csokoládé, kávé, cédrus). Lendületes, markáns, telt, gazdag - mindezt mértéktartóan, finom arány- és stílusérzékkel. Vadételekhez, rafináltabb sültekhez, érett zsíros sajtokhoz és nagyon csokoládés desszertekhez

Érlelési információk

Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30% új, 40% 1 éves, 30% idősebb hordó. A bort 16 hónap után palackozták.

Pinceidő

Hosszú érlelésre alkalmas.

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés - Már nem kapható.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!