A pincészet borbemutatása
A Kakas Rosé címkéjén idén is büszkén feszíthet a tarajos, hisz olyan lett, amilyennek szeretjük: elegáns és légies rózsaszín karakter. Kóstolása minden érzékszervünket kényezteti: szép színében el-gyönyörködünk, egzotikus illatától jókedvre derülünk. Szájban üde, gömbölyű, gyümölcsös és szomjoltó, újabb és újabb kortyot kíván… Fogyasztási hőmérséklet: 9-10 ˚C. Ételpárosítás: jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyassültek) kísérőjeként ajánljuk.
Érlelési információkA rozénak kiválasztott területekről szüretelt szőlőt héjon áztatás nélkül, egész fürtben préseltük, így szép tiszta mustot kaptunk, és ennek köszönhető a bor világos, rózsaszínes tónusa is. Hűtött tartályokban (16 és 20 °C-on) történt az erjesztés, és később a tárolás is, hogy a bor természetes szén-dioxid-tartalmát megőrizzük, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO₂. 2014. október 27-től palackozva. |
PinceidőFiatalon, frissen esik a legjobban. |
Hol vásárolható meg
Vylyan Pincészet, In Vino Veritas, Metro
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.