Monastrell, mourvédre
2016-03-20 | VinoportSpanyol eredetű, de Dél-Franciaországban is elterjedt kékszőlő fajta.
A spanyolul monastrell, franciául mourvédre néven emlegetett kékszőlő jól bírja a forróságot és a szárazságot. Alkalmas édes vörösborok alapanyagának, mivel remek cukorgyűjtő. Bora nagyon sötét, erőteljes, gyümölcsös és fűszeres, édeskés tanninokkal. Spanyolország délkeleti részén fajtaborként palackozva is megtalálják, máshol inkább házasításokba kerül.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
De'Ricci: generációkon átívelő tisztelet és hűség a terroir iránt
Magyar fotós, a Borkollégium oktatója nyerte az OIV Centenáriumi fotópályázatát
Az anyaföld gyógyítása a mezőgazdaság által - Idén 100 éves a biodinamikus mozgalom
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!