A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Tortelloni, tortelli, tortellini

2016-08-20 | Vinoport


Finomliszt és tojás alapú hagyományos olasz tésztabatyu.


A tortelloni, a tortelli, és a tortellini is tésztabatyu. A tortelloni alapját egy 4x4 centi tésztalap adja, a tortelli alapja ennél kisebb, a tortellinié pedig még kisebb. Attól függően, hogy Olaszország melyik pontján készül, a tortellonit tölthetik darált hússal, ricottával vagy spenóttal, Modenában vagy Emilianában esetleg sütőtök krémmel. A tortellinit hússal vagy prosciuttoval, vagy sajttal szokás megtölteni. Bolognában és Modenában gyakran a húsleves betétjeként jelenik meg mindhárom formája.

 

További olasz tésztafélék>>

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!