Hét a szőlő?
Bemutatkozott a Tokaj Hétszőlő
Idén első kóstolójával január 19-én jelentkezett a Vinoport Club. E jeles eseményre a Tokaj Hétszőlő Pincészete érkezett, mondhatni felvezetésként a soron következő Furmint Februárra. Ugyanis Oroszlán Tamás, a Tokaj Hétszőlő kereskedelmi vezetője több száraz furminttal is meglepte a társaságot, köztük olyannal is, ami egyébként még a hordóban pihen. A sorban két hagyományőrző tétel is szerepelt, amelyek lassan kezdenek kitörlődni a tudatból, pedig még pár évvel ezelőtt is gyakoribbnak számítottak: ilyen a 2003-as fordításuk és a száraz, 2006-ból származó szamorodnijuk. Természetesen az estét két aszú, egy 3 puttonyos és egy 5 puttonyos zárta, amelyekkel mindenki szája mosolyra fakadt.