A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kopár kóstoló Gere Attila pincészetében

Az önmegvalósító kóstoló



Február 15-én a pincészetben zajlott le az egyik leghíresebb magyar házasítás, a Kopár 2006-os évjáratának kóstolója minden tekintetben a szokásostól eltérő módon. A Villányba látogató vendégeknek ugyanis lehetőségük volt kicsit bepillantani a kulisszák mögé azáltal, hogy nem kész borokat kóstolhattak, hanem először a nagy Kopár elemeit külön-külön, majd eltérő arányú házasításokban. Az est végén pedig mindenki maga is garázdálkodhatott, ugyanis lehetőség nyílt arra, hogy a felkínált három borból: cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot mindenki összeállítsa a maga elképzelése szerint legkiválóbb Kopárt.
Gere Andreától megtudtuk, hogy azóta lezajlott a második szűk körű családi kóstoló is, amelynek célja a cuvée tényleges összeállítása volt. A végeredményről sajnálatos módon még nincs lehetőségünk beszámolni. Annyit tudunk, hogy egyelőre két döntős van, azonban a házi kóstoló annyira vakon zajlik, hogy ezek pontos fajtaarányai még a helyi erők számára sem ismeretesek. A döntést demokratikus keretek között, szavazással hozzák majd meg, tény azonban, hogy lesznek olyan személyek, akiknek a voksa várhatóan többet ér. A borról egyelőre annyi tudható biztosan, hogy április közepétől lehet előjegyezni, és ősszel kerül forgalomba.