A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Olívaolaj kóstoló a Budai Borszalonban

Kicsi helyen sok kóstoló is elfér



A Budai Borszalon 2008. november 6-án egy nem mindennapi kóstolóra érkező urakkal és (többségében) hölgyekkel telt meg. Az olasz származású, de hazánkban élő Scaricamazza Giuseppe megállás nélkül mesélt az olívaolajok illatáról, színéről, minőségéről. Majd a megfelelő kóstolási módszert is ismertette a jelenlévőkkel és máris elindult a pici poharakba töltött olívaolajok kígyózása a szájüregen és a torkon át a gyomorba. Mindet ugyanúgy, mint a bort, meg kell szagolni, de mielőtt ezt tennénk, kezünkkel melengetni kell, hogy az illóolajok gyorsabban távozzanak az aranyló olajokból. Majd szánkba véve lassan, apró kortyolva kell lenyelni, de az erősebbeket már nem natúran, hanem egy-egy apró kiflikarikával érdemes megízlelni. Az illatok és ízek eddig sokak számára nem tapasztalt kavalkádja hódított aznap este, hiszen ha minden igaz, szükség lesz egy újabb kóstoló időpontjának kiírására!