A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Sajtok násza a Pinot Noir-ral és elegáns vörösborainkkal

Kóstoló a Magyar Borok Házában



Egy nem mindennapi kóstolón vehettek részt azok, aki ellátogatott 2008. február 28-án a Magyar Borok Házába. A terítéken húsz bor és kilencféle sajt volt. Az este során egy-egy sajthoz többfajta bort is megízlelhettünk, természetesen dr. Csizmadia András szigorú felügyelete mellett, aki vigyázott, hogy az ízek harmonizáljanak.
A borokat legtöbbször a pincék képviselői mutatták be, megjelent itt Matolcsy Wolf Sára, aki az Etyeki Kúria borait reprezentálta, Gál Zsombor a Gál Tibor Pincészettől, Gál Péter a Gál Lajos Pincészettől, Pók Tamás a Monarchia borokat mutatta be, de találkozhattunk Taschner Kurttal illetve a Pannonhalmi Apátsági Pincészet pincemesterével, Nagy Gáborral is.
Mindenkit hatalmas lelkesedéssel töltött el a kóstolás: vajon melyik borhoz illik legjobban az adott sajt? A sajtok között magyar és francia, juh, fehér- és kékpenészes, illetve különböző keménységűek egyaránt megjelentek (pl. Awassi, Laguiole, Morbier, Primadonna, Cambozola stb.)
És hogy végül melyik párosítás vitte el a pálmát? A Taschner Pincészet 2005-ös Pinot Noir-ja egy 2 éves érlelésű kemény sajttal, a Primadonnával.