Trinidad és Tobago ízei
Luculluséknál gasztro-workshopon
Egy különleges gasztro-kalandot hirdetett a Lucullus Baráti Társaság. Nem kellett a világ másik végébe elutaznia senkinek (csupán a szervező, Turóczi Gábor tette ezt meg pár hónappal ezelőtt), mégis szinte egyik pillanatról a másikra Földünk egy másik pontjára röppentünk. Ezt az a nyolcfogásos menüből álló gasztro-workshop tette lehetővé, amelyet 2009. április 15-én szervezett a Lucullus BT a Maharaja Étteremmel együttműködve. Az első órában fűszerekkel ismerkedett a társaság, amikről Gábor és az étterem tulajdonosa, Jham Kulvinder Singh felváltva mesélt. Majd feltárult a vendégek előtt a konyha titkos rejteke, be lehetett pillantani egy igazi indiai konyha mindennapi életébe, ahol éppen trinidadi és Tobagi-i ínyencségek készültek, így például dosti roti (töltött kenyér) lime chutney-val, shadon beni szósszal, mentás fokhagymaszósszal illetve pimentos paprikával, curry panírozott cápából, kókuszreszelékkel és kókusztejjel készült „chicken a la king”, sadha roti kenyér, végül pedig egy különleges banános desszert. Ezek kerültek szép sorjában az asztalra is, hogy mindenki kedvére ízlelhesse meg e távoli vidék konyháját.